Skal du flytte? Her får du 10 tips som gjør flyttingen effektiv
Flytting tar tid, men med riktig planlegging gjør du flyttingen mer effektiv og problemfri. Her er 10 tips som hjelper deg i gang.
Mann pakker inn esker i plast. 10 tips for å gjøre flyttingen mer effektiv.

Se for deg følgende scenario: Du har kjøpt eller leid et nytt krypinn, og du gleder deg til å komme på plass og skape gode minner i ditt nye hjem. Så kommer du på at du faktisk må flytte. Du har som de fleste andre ikke tenkt gjennom hele flytteprosessen enda, og du, som de fleste andre, begynner kanskje å stresse litt. Vi i Bislet Bilutleie har i 50 år hjulpet folk i Oslo og omegn med kjøretøy til flytting, og har mang en gang hjulpet stressede personer å finne igjen roen.Vi kan nok ikke gjøre prosessen så mye morsommere for deg, men vi kan være med på å gjøre den litt enklere og mer effektiv. Her får du våre ti beste tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg i flytteprosessen, enten du skal flytte i leilighet eller hus.1. Lag en god planPlanlegg alt. Lag en oversiktlig plan over alt som skal gjøres når og hva som eventuelt må kjøpes inn. Kanskje du trenger hjelp fra familie og venner, eller Bislet Bilutleie til en del av flyttingen? Alt blir lettere og mer effektivt med god planlegging, og det kan også spare deg for en del utgifter.2. Riktig og nødvendig utstyrGå til innkjøp av pappesker, kasser, poser og lignende utstyr du trenger. Kanskje du også har noe liggende gammel tomemballasje gjemt et lurt sted fra forrige gang du flyttet? Bager, kofferter og sekker er ypperlige å pakke i. Se an været, kanskje du må pakke noe inn i vanntett materiale for å beskytte mot regn eller snø.
Bobleplast og isopor er også lurt å ta i bruk til alt knuselig og skjørt. Her er også pledd, håndklær og andre myke materialer gode alternativer, spesielt til større, skjøre gjenstander. Trenger du flytteesker får du selvfølgelig kjøpt det hos Bislet Bilutleie.3. Gå gjennom alt og kvitt deg med det du ikke trengerFlytting er en gyllen mulighet til å gå gjennom og få orden på alt du har, før du bytter bolig. Her har du muligheten til å tjene noen ekstra slanter på klær eller interiør av god kvalitet, istedenfor å fylle opp boden i ditt nye hjem. Legg ut klær som er salgbare på for eksempel Finn.no eller Tise. En annen mulighet er å gi bort det du ikke trenger slik at andre kan ha nytte av det – gjenbruk er topp! Fretex er et ypperlig sted å levere fra seg klær og tekstiler som du ikke har bruk for lenger. Andre ting du ikke kan selge eller gi til Fretex, kan du kjøre til gjenbruksstasjonen. Bislet Bilutleie hjelper deg med bil til det også! Kort oppsummert: Selg, gi bort eller kast – FØR du skal flytte.4. RengjøringÅ rengjøre boligen ved utflytting er en viktig del av flytteprosessen, men det mange ikke tenker på er at også innboet kan ha godt av en runde med klut og støvkost. Ta deg derfor tid til en skikkelig rengjøring av alt som skal flyttes på. Det er ikke mye som slår det å innrede et nytt hjem med rene møbler, et rent servise og nyvasket sengetøy.5. Pakk i kategorierDel pakkingen i kategorier. Her er det fritt frem hvilke kategorier du vil pakke etter. Et godt alternativ er å pakke ned rom for rom og merke alle flytteeskene godt (f eks «KJØKKEN – servise», eller «BADEROM – håndklær», slik at du og de som hjelper deg med flyttingen lett kan plassere eskene i de riktige rommene ved ankomst til ny bolig. Dette bidrar til å gjøre det mest mulig effektivt når alt skal pakkes ut og ryddes på plass i ditt nye hjem.6. Lei varebilVarebil til flyttejobben får du leid hos oss på Bislet Bilutleie. Vi har et stort utvalg av varebiler i ulike størrelser tilgjengelig for utleie. Med varebilene fra Bislet Bilutleie slipper du styr med å manøvrere enn tilhenger, eller å måtte ta altfor mange turer frem og tilbake. Du vil bli overrasket over hvor stor bil du kan leie med bare førerkortklasse B. For eksempel vil alle med førerkortklasse B kunne kjøre denne «lastebilen». Det hadde du ikke trodd? Med denne kan du nesten flytte en hel leilighet på én tur.
Hvor stor bil du faktisk trenger avhenger av hvor mye og hvor langt du skal flytte, og her hjelper vi deg gjerne å velge den bilen som passer deg best. Skal du for eksempel flytte lokalt over korte avstand i bysentrum, der parkering kan være en utfordring, kan det være lurt å benytte seg av en mindre bil og heller kjøre flere turer.7. Bruk traller og bærestropperFlytting kan være en slitsom affære, og det vil forekomme tunge løft som dessverre kan gå utover rygg, skuldre og andre kroppsdeler. Ta forholdsregler hvis du vet at du skal løfte tungt. Velger du å leie varebil hos Bislet Bilutleie tilbyr vi utleie av flytteutstyr som bærestropper, sekketraller og flytteesker som vil gjøre flyttejobben enda lettere.8. Eske med nødvendigheterEt enkelt, men vårt kanskje mest geniale tips: pakk en eske eller to med det aller nødvendigste til de første dagene i ditt nye hjem. Flytting er slitsomt nok i seg selv, og etter en lang dag med flytting er det svært praktisk og deilig å ha enkel tilgang til det du trenger mest, uten å lete gjennom en haug med esker. Dette vil gjøre det første døgnet mye lettere og hyggeligere. Se på det som en overlevelsespakke til de første dagene.9. AdresseendringDette er en av mange ting det er lett å glemme i farten, men som er viktig å få gjort. Meld flytting i folkeregisteret fire virkedager før du flytter, slik at alt er klappet og klart når flyttedagen kommer. Du kan også bestille videresending av post fra gammel til ny adresse via Posten. Husk også å melde flytting til alle de du normalt mottar brevpost/fakturaer fra. Notér gjerne hvem du mottar fakturaer og brev fra i et par måneder før flyttingen, så får du en god oversikt over hvem som bør få flyttemelding fra deg.10. Sett av nok tid

Vårt siste tips handler om det mange glemmer: flytting tar alltid lengre tid enn du tror. Følger du tips nummer en vil du mest sannsynligvis ha en pekepinn på hvor lang tid hele prosessen vil ta, men legg gjerne inn en liten buffer. Man vet aldri hva som skjer underveis. Skal du leie en varebil er det dumt å måtte levere denne tilbake før du i det hele tatt har fått tatt med møblene man trenger til siste slutt, for eksempel sengene. Husk også at de fleste flytter i forbindelse med månedsslutt, og da er pågangen stor for flyttebiler, så det er lurt å være ute i god tid med å bestille bil.


Skal du flytte og trenger en varebil? Ta kontakt med Bisle Bilutleie i dag, så finner vi en varebil som gjør jobben særdeles mye enklere for deg.


 
KL
KL
Select the cargroup and dates for pick-up and return and hit the button above.