Ofte stilte spørsmål
Vi har samlet en del vanlige spørsmål og våre svar på denne siden. Vi håper det kan være til hjelp dersom du lurer på noe.

Hvorfor har jeg ikke fått depositumet tilbake på konto?

Merk at ved utlevering så reserveres leiesummen + et depositum på minimum 1000,- på ditt kort. Dette blir ikke trukket, men fryses på din konto. Etter at bilen er tilbakelevert venter vi 3 dager med å avslutte kontrakten, ettersom vi må vente på bompasseringer fra Fjellinjen. Når kontrakten er avsluttet blir reservasjonen i ditt kort slettet og depositumet frigjort på din konto. Dette tar normalt 5 virkedager etter at kontrakten er avsluttet.

Har dere timesleie på bilene?

Vi har timesleie på varebilene våre. Timesleie kan du foreta mellom 08.00 og 16.00 på hverdager.

Hvordan definerer dere "Halvdagsleie"?

Vi tilbyr halvdagsleie fra Mandag til Fredag. Tidpunktene er fast definerte og er enten mellom 08.00-16.00 eller 16.00-24.00. Sistnevnte vil i praksis si til 08.00 neste morgen.

Hvor høy er egenandelen ved skade?

Siden vi dessverre er belastet med mye skader på bilene har vi i utgangspunktet egenandeler mellom 30.000,- og 50.000,- alt etter biltype. Egenandelen kan reduseres mot et tillegg på 100,- til 125,- kroner/dg. Egenandelen reduseres da til 6.000,- på personbil, 8.500,- for varebil og 10.000,- på skapvognene.

Hvordan fungerer deres ordning for depositum?

I forbindelse med ditt leieforhold reserverer vi et beløp på ditt kort tilsvarende leiebeløpet pluss depositum. Reservasjon av et slikt beløp er en forutsetning for å få leie bil hos oss hvis man ikke har firma- eller fakturaavtale. Dette beløpet blir IKKE trukket fra din konto, men reserveres på ditt kort/din konto frem til bilen er levert tilbake og leieforholdet gjøres opp. Reservasjonen er for oss en garanti for det beløpet du vil være skyldig Bislet Bilutleie etter endt leieforhold.

Når leieforholdet avsluttes og avregnes vil den faktiske kostnaden (for leie og eventuelt drivstoff, bompenger og overkilometer) belastes ditt kort, og reservasjonen oppheves fra vår side. Vi avregner kortbelastninger innen 48 timer etter at bilen er levert tilbake. Selv om reservasjonsbeløpet aldri blir trukket fra din konto, kan det i noen tilfeller likevel ta lenger enn 5-7 dager før beløpet igjen blir tilgjengelig for deg. Dette skyldes systemforhold hos din bank eller kortselskap, og er ikke noe Bislet Bilutleie kan påvirke. Dersom du opplever problemer med dette må du derfor kontakte din bank eller kortselskap.

Hvordan definerer dere weekend/helg?

Vår helg/weekend går fra fredag kl.16.00 til mandag kl.08.00.

Må jeg ha kredittkort for å leie bil?

Ja, og dette er et ufravikelig krav. Vi er pålagt av vårt forsikringsselskap å bruke kredittkort som betalingsgaranti når vi leier ut en bil. Unntaket er bedrifter som har inngått fakturaavtale med oss.

Har dere åpent i helgene?

Vi har åpent både lørdag og søndag. Lørdag holder vi åpent mellom 08.00 og 12.00 , mens vi på søndag har åpent mellom 09.00 og 12.00.

Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?

Vektbegrensningen for førerkort klasse B er 3.500 kg. Målt i volum er den største bilen for klasse B 19m3. Dette er en liten skapbil som kan ta rundt 850 kg nyttelast. Denne bilen er angitt som bilgruppe V3.

Har leiebilene bombrikke?

Etter innføringen av Autopass i bomringen rundt Oslo har vi nå satt inn en bombrikke i alle bilene våre.  Dine passeringer blir lagt til leiebeløpet etterskuddsvis og et lite gebyr blir belastet pr passering. Se forøvrig BETINGELSER

Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?

Vi har flere steder hvor bilene kan parkeres etter stengetid .Disse stedene viser vi deg på et kart ved utlevering av bilen. Nøkkelinnkastet ligger tre meter til venstre for vår garasjeport i Sporveisgata.

Kan jeg få utlevert bil på Oslo Lufthavn Gardermoen?

Mot et tillegg i prisen kan leiebil utleveres og innleveres på Gardermoen. Prisen i dag er 1200,- hver vei.
 

Kjørelengde

Leiepris blir gitt med avtalt kjørelengde.  Ved for mange kjørte kilometer, så vil man bli belastet overkm.  Satsene varierer i forhold til bilstørrelse/bilgruppe. Personbil varierer mellom kr2.50-5,- pr overkm og varebil/skapvogn mellom kr2.50-6,-   Vi tilbyr ikke "fri" km.

Må jeg innom Bislet Bilutleies hovedkontor ved Bislett/Pilestredet 70 for å hente nøkkel før jeg kan plukke opp leiebil på avdeling Sogn?

Nei, det trenger du ikke. Bislet Bilutleies varebilavdeling på Sogn/Klaus Torgårds vei er en fullverdig utleieavdeling med et lite kontor der vi skriver ut leiekontrakt, leverer ut nøkler etc. Du trenger derfor IKKE komme innom vårt hovedkontor ved Bislett før henting av bil på Sogn. Sjekk under fanen "Åpningstider" for å se når vi holder oppe på de to avdelingene.